Prostreno.cz

Brambory se zelím a slaninou

Takto připravené brambory můžete podávat samostatně se zeleninovým salátem .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 158 kJ / 37 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg brambor
  • 300 g nakrájeného bílého zelí
  • 1 ks červená cibule - nakrájená na plátky
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g anglické slaniny nakrájené na větší kostičky
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Nakrájenou slaninu orestujte krátce v pánvi na lžíci oleje.
  2. Slaninu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  3. Do stejné pánve nasypte nakrájenou cibuli , zelí , jemně osolte ,opepřete a duste za stálého míchání 10 minut. Pokud je potřeba , přidejte malinko vody.
  4. Oloupané brambory nakrájejte na kostky a uvařte je v osolené vodě .Uvařené brambory sceďte .
  5. Do rendlíku nalijte smetanu , přidejte máslo a zahřejte jen tolik , aby se rozpustilo máslo .
  6. Brambory rozmačkejte, přidejte slaninu , zelí s cibuli , smetanu s máslem a promíchejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Brambory se zelím a slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat