Prostreno.cz

Dijonské vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety s kapustovým salátem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 356 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety bez kostí
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 200 ml masového vývaru
  • Na omáčku
  • 0.5 lžíce dijonské hořčice
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Na salát
  • 300 g kapustových listů bez středních stonků
  • 1 l vody +3 špetky soli
  • 1 ks velké jablko
  • Na zálivku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 0.5 lžičky jablečného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu 1 l vody a 3 špetky soli.
  2. Kapustové listy nakrájejte na proužky a nasypte je do vařící vody, poté listy sceďte ,nasypte je do ledové vody a opět sceďte .
  3. Scezené listy nasypte do misky.
  4. Jablko nakrájejte na nudličky a nasypte je ke kapustě.
  5. Ingredience na zálivku prošlehejte v malé misce , přidejte ji ke kapustě a promíchejte.
  6. Ve vyšší pánvi rozehřejte olej a na oleji opečte z obou stran osolené kotlety.
  7. K masu přidejte vývar , hrubě mletý pepř a duste maso doměkka.
  8. Měkké maso vyndejte na talíř.
  9. Do pánve přidejte smetanu , ve které rozmíchejte mouku .
  10. Přidejte dijonskou hořčici a vařte 15 minut.
  11. Vložte zpět maso a prohřejte ho.
  12. Podávejte s bramborovou kaší a kapustovým salátem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dijonské vepřové kotlety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat