Prostreno.cz

Vepřové plátky v anglické slanině

Dokonale šťavnaté vepřové plátky obalené v křupavé slanině .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1310 kJ / 313 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny25g
sacharidy4g
tuky26g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky vepřového masa - kotleta bez kosti , nebo kýta
  • 4 špetky mletého černého
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 0.5 lžičky mletého rozmarýnu
  • 1 lžička mletého tymiánu
  • 200 ml masového vývaru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V menší misce smíchejte sůl, pepř, rozmarýn a tymián.
  2. Plátky masa položte vedle sebe a z obou stran do masa vetřete připravenou bylinkovou směs.
  3. Troubu předehřejte na 180° C.
  4. Menší zapékací misku vymažte olejem.
  5. Každý plátek masa zabalte do dvou plátků slaniny a maso uložte do zapékací misky .
  6. Přidejte snítky tymiánu , rozmarýn, vývar a přikryté dejte do předehřáté trouby .Pečte 30 minut .
  7. Pak maso odkryjte a pečte doměkka. Během pečení maso alespoň jednou otočte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,70g
  • Sacharidy:

    154,60g
    • Cukry:

      3,14g
  • Tuky:

    89,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 313 kcal

39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat