Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
středně velký květák
- 1.5 l
vody + 0.5 lžičky soli
- na vaření květáku
- Na omáčku
- 2 lžíce
másla
- 2 stroužky
česneku
- nakrájené na plátky
- 2.5 lžíce
hladké mouky
- 380 ml
smetany na vaření
- 120 g
strouhaného tvrdého sýra
- 1 lžíce
čerstvého , strouhaného křenu
- 3 špetky
soli
- Na posypání
- 1 hrnek
strouhanky
- 4 lžíce
rozpuštěného másla
- 2 lžíce
nasekané čerstvé petrželky
- 2 špetky
soli
- Na vymazání
- 1 lžíce
másla
TIP:
Sýr: Nebojte se experimentovat s různými druhy sýrů . Je to skvělý způsob, jak spotřebovat malé kousky sýra, které máte v lednici.