Prostreno.cz

Pórková polévka s restovanými houbami

Krémová pórková polévka s restovanou hlívou s tymiánem .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 376 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 g hlívy ústřičné
  • K přípravě
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks velký pórek -bílá část - + malý kousek zelené části
  • 1 ks větší brambora - oloupaná , nakrájená na kostky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 2 l domácího zeleninového vývaru
  • Na ozdobu
  • 5 snítek čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na větší kousky .
  2. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla , přidejte houby , 3 snítky tymiánu a restujte , až houby změknou a odpaří se voda z hub . Hotové houby lehce osolte a dejte stranou.
  3. Důkladně omytý pórek nakrájejte na plátky.
  4. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte nakrájený pórek a chvilku míchejte.
  5. Přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a přikryté vařte 15 minut.
  6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  7. Polévku podávejte s připravenými houbami , ozdobenou koprem .

TIP:

Polévku můžete připravit z hlívy , ke které můžete přidat houby shiitake .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,50g
  • Sacharidy:

    85,50g
    • Cukry:

      1,80g
  • Tuky:

    190,10g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s restovanými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat