Špagety zapečené se špenátem a žampiony
Těstoviny, jednoduchá sýrová omáčka , špenát, žampiony a čerstvé bylinky. Stačí pár surovin , ze kterých připravíte skvělý oběd ,nebo večeři .
-
1h a 45min
30min příprava
1h a 15min vaření
-
603 kJ / 144 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
špaget
- nebo jiné oblíbené těstoviny
- 2 lžíce
másla
- 3 stroužky
česneku
- 2 špetky
mletého pepře
- 1 hrnek
nakrájených bylinek
- např. petrželka , tymián
- 300 g
žampionů
- nakrájené na plátky
- 200 g
baby špenátu
- 200 g
čerstvého smetanového sýra
- 400 ml
mléka
- 4 špetky
soli
- Na vymazání
- 1 lžíce
másla
Postup přípravy
- Zapékací misku vymažte máslem.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu , uvařené těstoviny slijte a nechte okapat .
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte oloupaný, nahrubo nakrájený česnek a přibližně minutu míchejte , dejte pozor , aby se česnek nespálil.
- Přidejte nakrájené houby, osolte, opepřete a duste na mírném ohni 5 minut.
- Pak přidejte nakrájené bylinky , špenát a míchejte 2 - 3 minuty.
- Do vymazané zapékací misky nasypte vařené těstoviny , připravené houby a vše promíchejte.
- V malém rendlíku zahřejte mléko , přidejte sýr a míchejte dohladka. Podle chuti osolte .
- Směsí mléka se sýrem přelijte špagety v zapékací misce.
- Špagety dejte do trouby předehřáté na 180 ° C a pečte 35 minut . Špagety před vložením do trouby přikryjte alobalem , který potřete lehce olejem , aby se těstoviny k alobalu nepřilepily. Pokud chcete péct dozlatova, před dokončením pečení alobal odstraňte.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: