Prostreno.cz

Vepřové maso s karamelizovanou cibulí

Pečené maso s červenou , karamelizovanou cibulí .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 585 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - nejlépe vepřová pečeně
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky kmínu
  • 300 ml masového vývaru
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky
  • Na přílohu
  • 3 ks červené cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Maso osolte , opepřete , posypte kmínem a dejte do malého pekáčku , nebo zapékací misky.
  2. Maso podlijte vývarem , přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 ° C doměkka. Občas maso otočte ,pokud je třeba , přidejte vývar.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  4. V rendlíku rozehřejte olej ,přidejte cibuli a posypte ji cukrem.
  5. Za stálého míchání duste 10 minut , nebo až začne cukr karamelizovat.
  6. Cibuli osolte , opepřete , přidejte víno , vinný ocet a duste na mírném ohni za občasného míchání 15 minut.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky .
  8. Maso podávejte s bramborovou kaší , karamelizovanou cibulí , posypané petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,90g
  • Sacharidy:

    234,10g
    • Cukry:

      111,20g
  • Tuky:

    146,65g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s karamelizovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat