Prostreno.cz

Tmavá treska se zeleninou

Maso tresky je téměř bez kostí a má výbornou chuť .Jako příloha ji stačí dušená zelenina.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 176 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g filet tresky tmavé - bez kůže - nakrájené na porce
  • 3 ks mrkve
  • 1 ks pórek
  • 100 g celeru
  • 200 ml vody
  • 1 lžička bio sypkého zeleninového vývaru
  • 100 ml 33% smetany
  • 0.5 lžíce studeného másla
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 snítky nakrájené zelené petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky.
  3. Zeleninu nasypte do rendlíku , přidejte 200 ml vody , sypký vývar a vařte ,až bude zelenina měkká , ale ne rozvařená .
  4. Přidejte smetanu , petrželku , podle chuti osolte a jen prohřejte . Nakonec vmíchejte půl lžíce studeného másla .
  5. Porce tresky osolte a zvolna je opečte z obou stran na 2 lžících oleje a dvou lžících másla .
  6. Rybu podávejte s připravenou zeleninou , vše lehce posypte pepřem.
  7. Podávejte s bramborami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,10g
  • Sacharidy:

    77,00g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    185,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 42 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tmavá treska se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat