Prostreno.cz

Dezert z rýžových vloček

Takto připravené rýžové vločky podávejte jako dezert , ale klidně se hodí jako sladký oběd pro větší děti .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 124 kJ / 29 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g rýžových vloček
  • 750 ml mléka - nebo kokosového mléka
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 špetka soli
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce mražených brusinek - nebo jiné drobné ovoce
  • Na posypání
  • 4 lžíce kokosových lupínků

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte mléko , přidejte rýžové vločky , vanilkový cukr a špetku soli.
  2. Za stálého míchání přiveďte k varu , poté odstavte z ohně , přikryjte a nechte přibližně 10 minut stát . Vločky by měly být měkké . Poté nechte vločky vychladnout .
  3. Vychladlé rýžové vločky rozdělte do servírovacích misek , ozdobte mraženým ovocem a posypte kokosovými lupínky.
  4. Můžete jemně posypat skořicí .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert z rýžových vloček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat