Prostreno.cz

Filety pstruha pečené s rajčaty

Příprava pstruha s citronem a rajčaty je rychlá a snadná. Kyselost citronu a sladkost rajčat skvěle rybu doplní .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 251 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filet pstruha bez kostí
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 400 g cherry rajčat
  • 100 g čerstvého špenátu nebo rukoly
  • 8 lístků bazalky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 ks citron - nakrájený na plátky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Rybí filety nakrájejte na stejně velké kousky .
  3. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky .
  4. Dno menší , vymazané zapékací misky posypte strouhankou .
  5. Na strouhanku uložte osolené , opepřené kousky pstruha , posypte je lístky bazalky , česnekem a špenátem ,nebo rukolou .
  6. Kolem kousků ryb nasypte rajčata a na rybu uložte plátky citrónu.
  7. Vše pokapejte olejem ,přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Pečte 25-30 minut .
  8. V polovině pečení odkryjte a dopečte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,10g
  • Sacharidy:

    125,70g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    201,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filety pstruha pečené s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat