Prostreno.cz

Růžičková kapusta s parmezánem

Takto připravená růžičková kapusta je skvělá příloha k různým druhům masa.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g růžičkové kapusty
  • 1.5 l vody + 3 špetky soli - na vaření kapusty
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu - jemně nasekaného
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 120 g nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Z růžičkové kapusty odstraňte špatné listy a spodní košťál seřízněte , aby se dala „ postavit „ na plech .
  3. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte přibližně 5-7 minut. Kapustičky nesmí být rozvařené .
  4. Uvařenou růžičkovou kapustu sceďte a na sítku ji propláchněte studenou vodou , nechte okapat.
  5. Velký plech vyložte pečicím papírem a uložte na něj růžičkovou kapustu , alespoň 3 cm od sebe.
  6. Pomocí sklenice s plochým dnem lehce zatlačte na každou růžičkovou kapustu .
  7. V malé misce prošlehejte máslo, tymián, prolisovaný česnek , sůl a pepř.
  8. Touto směsí potřete růžičkovou kapustu a pak jemně posypte polovinou sýra .
  9. Růžičkovou kapustu dejte na 15-20 minut do předehřáté trouby.
  10. Před podáváním posypte růžičkovou kapustu druhou polovinou sýra .

TIP:

K přípravě můžete použít i jiný druh sýra .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,00g
  • Sacharidy:

    68,40g
    • Cukry:

      3,44g
  • Tuky:

    111,48g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s parmezánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat