Prostreno.cz

Hovězí plátky s pikantní omáčkou

Hrubě mletá hořčice a křen dodá masu pikantní chuť. Můžete použít i jinou hořčici , například dijonskou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 702 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g hovězího zadního masa
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 250 ml světlého piva
  • 250 ml vlažného masového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte ho ze všech stran v pekáčku na oleji.
  2. Vývar smíchejte s hořčicí a spolu s pivem ho přilijte k masu. Maso přikryjte a duste doměkka .
  3. Měkké maso vyndejte , omáčku zahustěte instantní jíškou , přidejte křen a duste ještě 10 minut.
  4. Maso podávejte nakrájené na plátky , přelité omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,50g
  • Sacharidy:

    63,90g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    148,90g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 167 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s pikantní omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat