Prostreno.cz

Vepřová panenka v prosciuttu

Žádné opékání masa před pečením , žádné ovazování provázkem ….stačí potřít dijonskou hořčicí s medem , zabalit a upéct .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 275 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy0g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové panenky
  • 10 ks tenkých plátků prosciutta
  • 4 špetky soli
  • 120 ml vody
  • Na potření
  • 0.5 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200° C .
  2. V malé misce smíchejte med a dijonskou hořčici .
  3. Položte plátky prosciutta na pečící papír , nebo potravinářskou folii tak , aby se mírně překrývaly. Vždy dva vedle sebe.
  4. Maso osolte ze všech stran a položte ho doprostřed připravených plátků prosciutta. Panenku vytvarujte tak , aby nebyly konce tenké a střed silný .
  5. Maso potřete směsí dijonské hořčice a medu a pomocí pečícího papíru , nebo potravinářské folie pevně srolujte .
  6. Maso položte do pekáčku ,podlijte přibližně 120 ml vody a pečte v předehřáté troubě 25–35 minut . Záleží na velikosti vepřové panenky .
  7. Před krájením nechte maso 10 minut odpočinout .

TIP:

Při koupi masa si vyberte takovou vepřovou panenku , aby byla stejnoměrně silná a neměla příliš tenké konce . Pokud je na konci slabá , podložte slabé konce při balení pod maso . Místo prosciutta můžete použít libovou anglickou slaninu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toasty s rajčaty

(23 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v prosciuttu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat