Prostreno.cz

Krémová polévka z hnědých žampionů

I talíř , nebo rovnou miska polévky může být dokonalým hlavním jídlem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 129 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g hnědých žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 2 l vody
  • 1 kostka bio zeleninového vývaru
  • 1 ks malá cibule - oloupaná ,drobně nakrájená
  • 2 stroužky stroužky česneku - drobně nakrájené
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 ks bobkový list
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Do hrnce na rozehřáté máslo nasypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Přisypte mouku a vymíchejte světlou jíšku. Jíšku za stálého míchání zalijte vodou.
  3. Přidejte kostku vývaru ,nakrájené žampiony, nakrájený česnek , sušený tymián ,bobkový list a za občasného míchání vařte 20 minut.
  4. Do polévky přidejte smetanu , dochuťte solí , pepřem a vařte 5 minut.
  5. Podávejte se snítkou čerstvého tymiánu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toasty s rajčaty

(23 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z hnědých žampionů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat