Prostreno.cz

Domácí hamburger

Základem je kvalitní maso , jeho podstatou je vláčnost a jednoduchost . Hamburger na grilovací pánvi je stejně dobrý jako z venkovního grilu . Máte-li dobré čerstvé maso, stačí k ochucení sůl a pepř . Oblíbené chutě přidáte nakonec, až si burger dozdobíte při servírování.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 93 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého hovězího masa - nahrubo mleté
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 ks housky , nebo bulky
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso dejte do misky , přidejte sůl , pepř a dobře promíchejte .
  2. Z masa tvarujte placky asi 2.5 cm vysoké.
  3. Pánev jen lehce vytřete olejem .
  4. Masovou placku položte na grilovací pánev , mírně ji přitlačte a nechte do poloviny propéct bez otáčení. Díky přitlačení na začátku se vám maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat.
  5. Chcete-li hamburgery medium rare, tedy tak, aby po rozkrojení byly růžové a při stisknutí z nich trochu vytékala šťáva, opékejte je 4 minuty na jedné straně, pak je otočte a opět 4 minuty opékejte na straně druhé. Hamburger propečený na medium získáte po 5 minutách opékání z každé strany.
  6. Připravte si housku nebo bulku, do které hamburger vložíte. Rozřízněte ji napůl a řeznou stranou nasucho opečte.
  7. Před podáváním potřete opečenou část housky majonézou, vložte hamburger, potřete hořčicí, a dále vrstvěte podle chuti sýr (výborný je čedar), plátky rajčete, listy salátu, kolečka cibule, kyselou okurku, a prostě to, na co máte chuť a najdete v ledničce.
  8. K hamburgerům se hodí různé dipy, omáčky a dresinky, nemusíte se držet jen majonézy a hořčice .

TIP:

Základem hamburgeru je hovězí maso. Mělo by být spíše tučnější, přibližně okolo 20 % tuku, ideální je přední hovězí. Nekupujte mleté maso, o kterém nevíte, co v něm je. Kvalita masa je pro hamburger naprosto zásadní. Kvalita masa se projeví nejen v chuti, ale i při přípravě.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,00g
  • Sacharidy:

    43,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    108,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 22 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Domácí hamburger

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat