Prostreno.cz

Jehněčí s fazolemi

Existují desítky způsobů přípravy jehněčího masa .Vyzkoušejte recept na jemné jehněčí maso s bílými fazolemi .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 292 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce oleje
  • 700 g jehněčí plece nebo kýty - nakrájené na kostky
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 250 ml drcených konzervovaných rajčat
  • 400 ml vody
  • 250 ml bílého vína
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 snítky tymiánu
  • 350 g konzervovaných fazolí cannellini - nebo jiné fazole
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • Na posypání
  • 5 lžic nasekaného koriandru - nebo petrželky

Postup přípravy

  1. V rendlíku vhodném na pečení v troubě orestujte na oleji nakrájené jehněčí maso . Maso osolte , posypte mletou paprikou a pepřem .
  2. Přidejte nakrájenou cibuli , nakrájený česnek , bobkový list , tymián , vodu ,víno ,přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 180°C . Pečte 40 minut.
  3. Maso odkryjte , k masu přidejte propláchnuté , scezené fazole , rajčata a odkryté dejte zpět do trouby. Pečte , až je maso měkké.
  4. Před podáváním posypte maso koriandrem , nebo petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,49g
  • Sacharidy:

    285,73g
    • Cukry:

      15,01g
  • Tuky:

    148,43g
  • Vláknina:

    4,60g

Aktivita pro spálení: 69 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s fazolemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat