Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky na tymiánu s hořčicí

Tymián můžete zaměnit za rozmarýn . Jako příloha se skvěle hodí quinoa , rýže, ale i bramborová kaše.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1066 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks kuřecí čtvrtky - nebo 4-6 kuřecích paliček
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • Na marinádu
  • 0.5 lžíce dijonské hořčice
  • 0.5 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry - z bio citronu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Připravte si marinádu smícháním hořčice, oleje , medu, citrónové kůry i šťávy , pepře a soli.
  3. Do vymazané zapékací misky položte kuřecí čtvrtky , nebo paličky, přelijte je marinádou a mezi kousky masa položte snítky tymiánu.
  4. Maso , podlijte trochou vody , přikryjte a dejte do předehřáté trouby .Pečte doměkka , dopečte odkryté.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky na tymiánu s hořčicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat