Prostreno.cz

Jehněčí kolínka na červeném víně

K jaru patří mladá masa s jemnou chutí. Vyzkoušejte recept na jehněčí kolínka , dušená na červeném víně .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks jehněčí kolínka
  • 1.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml červeného vína - může být levnější
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • 1 kostka bio masového bujónu
  • 1 ks mrkev
  • 100 g celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Oloupaný celer ,mrkev a stroužky česneku nakrájejte na menší kousky , česnek můžete pouze překrojit .
  2. V hrnci nechte za stálého míchání zkaramelizovat cukr, poté pomalu přilijte víno , stále míchejte .
  3. Přidejte masový bujón , nakrájenou zeleninu , rozmarýn a bobkové listy. Přiveďte k varu.
  4. Mezitím opečte v pekáčku na másle s olejem osolené , opepřené maso.
  5. K masu přidejte víno se zeleninou , přikryjte , dejte do trouby předehřáté na 180 ° C a pečte doměkka . Podle potřeby během pečení přidejte víno , nebo vodu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,43g
  • Sacharidy:

    160,42g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    192,39g
  • Vláknina:

    57,10g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kolínka na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat