Prostreno.cz

Jehněčí kýta pečená se zeleninou

Luxusní jehněčí maso na velikonoční stůl.

11.04.2022 lanvin
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

579 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran v pekáčku s rozehřátým máslem a olejem.
  3. K masu přidejte vývar, přikryjte ho a dejte na hodinu do předehřáté trouby.
  4. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, očištěné papriky nakrájejte na silné proužky, cuketu a rajče nakrájejte na plátky.
  5. Maso vyndejte z trouby, kolem masa nasypte zeleninu a přidejte snítky rozmarýnu, maso dejte zpět do trouby a dopečte doměkka.
  6. Před krájením nechte maso 10-15 minut odpočívat.
  7. Nakrájené maso posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    216,32 g
  • Sacharidy:

    84,80 g
    • Cukry:

      6,67 g
  • Tuky:

    156,65 g
  • Vláknina:

    14,82 g

Aktivita pro spálení:

585 kcal
73

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí maso dušené v troubě

(3 hlasů)
3h a 0min
728 kJ

Jehněčí kotlety s rozmarýnem

(6 hlasů)
50min
989 kJ

Řecké masové špízy

(2 hlasů)
1h a 5min
958 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta pečená se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba