Prostreno.cz

Bohatý , vláčný koláč

Skvělý šťavnatý koláč s mrkví , ořechy, kokosem ,rozinkami a jablky .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1328 kJ / 317 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy48g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 270 g hladké mouky
  • 120 g pískového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 0.5 lžičky mletého kardamomu
  • 2 špetky mletého zázvoru
  • 100 g másla
  • 0.5 hrnku drobně nasekaných ořechů
  • 70 g strouhané mrkve
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 100 g nastrouhaného jablka
  • 0.5 hrnku zlatých rozinek
  • 180 ml podmáslí
  • 4 lžíce šťávy z pomeranče
  • 1 lžička dřeně čerstvé vanilky
  • Na ozdobu
  • 1 balení citronová , nebo jiná oblíbená poleva
  • Na posypání
  • 2 lžíce surového přírodního třtinového cukru - volitelné
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Formu na pečení ,nejlépe čtvercovou (přibližně 25 x25 cm , můžete použít i vyšší plech na pečení ) vymažte tukem a vyložte pečícím papírem .
  3. Smíchejte suché přísady – prosetou mouku s kypřícím práškem , solí , zázvorem , jedlou sodou , skořicí a kardamomem , přidejte pískový cukr a promíchejte.
  4. Máslo nakrájejte na malé kostičky , přidejte ho k suchým přísadám a rukama vše propracujte , aby se vše spojilo . Vše můžete zpracovat v robotu .
  5. K suchým přísadám přidejte ořechy, mrkev, kokos, jablko a rozinky. Těsto by mělo být sypké .
  6. Přidejte podmáslí, pomerančovou šťávu a dřeň vanilky .
  7. Krátce , lehce promíchejte , jen aby se vše spojilo , těsto „ nepřemíchejte „ jinak bude koláč tvrdý.
  8. Těsto dejte do připravené formy , uhlaďte ho stěrkou a posypte surovým , třtinovým cukrem.
  9. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Podle výkonu trouby to může trvat i déle.
  10. Upečený koláč nechte vychladnout , pak ho ozdobte oblíbenou polevou .

TIP:

Surový , přírodní třtinový cukr je sypký cukr krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni. Díky zbytkové melase lehce zvýrazňuje původní chuť pokrmů. Představuje zdravější a chutnější náhradu bílého řepného cukru. Díky zbytkové třtinové melase obsahuje přírodní cukr důležité minerální látky .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,44g
  • Sacharidy:

    462,80g
    • Cukry:

      172,60g
  • Tuky:

    227,67g
  • Vláknina:

    73,10g

Aktivita pro spálení: 317 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Pizza těsto

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bohatý , vláčný koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat