Ingredience na
- K přípravě
- 270 g
hladké mouky
- 120 g
pískového cukru
- 2 lžičky
kypřícího prášku do pečiva
- 0.5 lžičky
jedlé sody
- 2 špetky
soli
- 1 lžička
mleté skořice
- 0.5 lžičky
mletého kardamomu
- 2 špetky
mletého zázvoru
- 100 g
másla
- 0.5 hrnku
drobně nasekaných ořechů
- 70 g
strouhané mrkve
- 50 g
strouhaného kokosu
- 100 g
nastrouhaného jablka
- 0.5 hrnku
zlatých rozinek
- 180 ml
podmáslí
- 4 lžíce
šťávy z pomeranče
- 1 lžička
dřeně čerstvé vanilky
- Na ozdobu
- 1 balení
citronová , nebo jiná oblíbená poleva
- Na posypání
- 2 lžíce
surového přírodního třtinového cukru
- volitelné
- Na vymazání
- 1 lžíce
tuku
TIP:
Surový , přírodní třtinový cukr je sypký cukr krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni. Díky zbytkové melase lehce zvýrazňuje původní chuť pokrmů. Představuje zdravější a chutnější náhradu bílého řepného cukru. Díky zbytkové třtinové melase obsahuje přírodní cukr důležité minerální látky .