Prostreno.cz

Králík na tymiánu

Králík pečený s tymiánem a česnekem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 113 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 ks větší cibule - nakrájená na plátky
  • 4 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Na vymazání
  • 2 ml oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Do vymazané zapékací misky uložte osolené , opepřené porce králíka.
  3. Kolem masa nasypte nakrájenou cibuli , nakrájený česnek a přidejte snítky tymiánu.
  4. Přidejte vývar a pečte v předehřáté troubě doměkka .
  5. Měkké maso vyndejte a vypečenou šťávu zahustěte moukou rozmíchanou ve 100 ml vody , nebo kukuřičným škrobem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,90g
  • Sacharidy:

    149,70g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    111,07g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 27 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat