Prostreno.cz

Sekaná z hovězího masa

Nic se nevyrovná domácí přípravě sekané , kterou vyladíte dle své chuti k dokonalosti.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 955 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy10g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 1 ks malá cibule - oloupaná ,jemně nakrájená
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml kečupu
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 200 ml vody
  • 1 lžička hnědého cukru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Pekáček, nebo zapékací misku vymažte olejem.
  3. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, oregano, sůl , papriku, pepř, 3 lžíce kečupu, 1 polévkovou lžíci worcestrové omáčky a 2 lžíce oleje .
  4. Ze směsi vytvarujte bochník oválného tvaru a položte ho do středu pekáčku , nebo zapékací misky.
  5. Maso vložte do předehřáté trouby , podlijte ho 200 ml vody a pečte 30 minut .
  6. V malé misce prošlehejte zbývající kečup , 2 polévkové lžíce worcestrové omáčky a hnědý cukr.
  7. Maso vyndejte z trouby a směsí maso potřete.
  8. Maso vložte zpět do trouby a pečte 35 minut .
  9. Před krájením a podáváním nechte maso 10 minut odležet.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,00g
  • Sacharidy:

    430,00g
    • Cukry:

      144,20g
  • Tuky:

    237,18g
  • Vláknina:

    106,00g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná z hovězího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat