Prostreno.cz

Polévka s květákem a restovanými žampiony

Restované houby, šalotka, celer, česnek , květák a čerstvý tymián dodávají polévce spoustu chutí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 223 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce másla
  • K přípravě
  • 1 hrnek nevařené rýže
  • 4 ks růžičky květáku
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený plátky
  • 1 ks větší šalotka - nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 250 ml smetany na vaření - může být i 33%
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - nasekaného
  • 6 špetek hrubě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku , přidejte růžičky květáku ,na plátky nakrájený celer a nakrájený česnek .
  3. Zeleninu promíchejte a zalijte ji vývarem. Vařte , až je zelenina měkká.
  4. Mezitím orestujte na másle nakrájené žampiony. Jemně je osolte .
  5. Polévku nahrubo rozmixujte , ne dohladka. V polévce by měly zůstat malé kousky zeleniny.
  6. Do polévky přidejte smetanu , rýži a nechte 2-3 minuty vařit. Podle chuti polévku osolte .
  7. Polévku podávejte s restovanými žampiony , posypanou tymiánem a pepřem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí pánev s rajčaty

(3 hlasů)

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s květákem a restovanými žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat