Prostreno.cz

Rebarborové pikantní čatní

Oblíbená indická omáčka z ovoce nebo zeleniny má výraznou sladkokyselou kořeněnou chuť. Podává se k masu, perfektně doplní grilování i prkénko s uzeninou a sýry . Čatní nahradí hořčici i kečup.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy17g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou rebarboru nakrájejte na kostky .
  2. Oloupanou šalotku a česnek nakrájejte na tenké plátky.
  3. V hrnci na oleji nechte šalotku zesklovatět .
  4. Přidejte nakrájenou rebarboru , česnek , ocet, vodu, skořici, hořčici, kajenský pepř, cukr , sůl a černý pepř.
  5. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte za občasného míchání 20 minut.
  6. Horké nalijte do čistých skleniček a uzavřete víčkem.
  7. Nechte vychladnout a před podáváním nechte v chladničce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,30g
  • Sacharidy:

    279,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    121,07g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Zeleninové špízy

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rebarborové pikantní čatní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat