Prostreno.cz

Pečená vejce

Vejce pečená s rajčatovou omáčkou jsou ve středomořské oblasti běžnou snídaní.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 935 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy27g
tuky6g

Ingredience na

  • K podávání
  • 8 plátků velké bagety - nebo toustový chleba
  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - oloupaná,nakrájená nadrobno
  • 1 ks oranžová paprika - nakrájená na kostičky
  • 200 g ochucené rajčatové omáčky ve sklenici
  • 1 lžíce kaparů
  • 4 ks vejce
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 4 lžíce strouhaného sýra mozzarella
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. V pánvi , nebo rendlíku vhodném na pečení v troubě rozehřejte olej.
  3. Na rozehřátý olej nasypte cibuli , papriku a na mírném ohni 3 minuty míchejte . Přidejte rajčatovou omáčku , nasekané kapary a dobře promíchejte.
  4. Do rajčatové omáčky udělejte lžíci 4 důlky , do kterých rozklepněte vejce.
  5. Vejce osolte , opepřete a posypte nastrouhanými sýry.
  6. Pánev, nebo rendlík dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 15 minut , nebo podle toho , jak tuhá chcete mít vejce.
  7. Hotová vejce posypte petrželkou .

TIP:

K přípravě můžete použít hotové , ochucené omáčky , které se používají například k přípravě těstovin .Dobré jsou například různé druhy rajčatových omáček Panzani , Franz Josef Kaiser a další .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená vejce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat