Prostreno.cz

Dušený králík se zeleninou

Jemné králičí maso s mrkví , cizrnou , žampiony a bílým vínem .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 520 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 ks mrkev
  • 0.5 ks pórku
  • 250 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 200 g konzervované cizrny - propláchnutá , scezená
  • 1 ks velké , oloupané rajče - nakrájené na menší kousky
  • 350 ml bílého vína
  • 100 g másla - nakrájené na plátky
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 200 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky , omytý pórek nakrájejte na plátky.
  3. Naporcovaného králíka osolte , opepřete a uložte do pekáčku.
  4. Přidejte nakrájený pórek a mrkev , zalijte vínem , přikryjte a duste v troubě 45 minut.
  5. K masu přidejte scezenou cizrnu , nakrájené rajče , nakrájené houby a máslo .
  6. Ve smetaně důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob , smetanu přilijte k masu a promíchejte ji s vypečenou šťávou .
  7. Maso dejte zpět do trouby a odkryté dopečte doměkka.
  8. Před podáváním ozdobte oblíbenou , nakrájenou bylinkou .

TIP:

Místo cizrny použijte cukrový hrášek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,70g
  • Sacharidy:

    200,60g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    107,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Masová sekaná se zeleninou

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušený králík se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat