Prostreno.cz

Masové karbanátky se špenátem

Karbanátky jsou klasika. Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa a přidat můžete třeba zeleninu ,v tomto receptu konkrétně špenát.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 1038 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky21g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého masa - může být jeden druh, nebo mix
  • 1 ks větší brambora
  • 200 g baby špenátu
  • 1 ks šalotka - drobně nakrájená
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - podle vlastní chuti
  • 3 snítky nasekané petrželky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na smažení
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso ,nakrájený špenát, nakrájenou šalotku , rozšlehané vejce , nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku .
  2. Oloupanou bramboru nastrouhejte a slijte vodu kterou „pustí“ .
  3. Nastrouhanou bramboru přidejte k masu , vše podle chuti osolte , opepřete a dobře promíchejte .
  4. Ze směsi tvarujte placičky-karbanátky a zvolna je opečte na rozehřátém oleji s máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,01g
  • Sacharidy:

    91,54g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    237,90g
  • Vláknina:

    29,59g

Aktivita pro spálení: 248 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masové karbanátky se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat