Prostreno.cz

Telecí játra na víně

Telecí játra na bílém víně se šalotkou a žampiony . Podávejte s rýží, nebo s křupavým pečivem .

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 594 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecích jater - nakrájené na plátky
  • 1 ks šalotka - oloupaná, drobně nakrájená
  • 250 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 150 ml suchého ,bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Nakrájená játra obalte v hladké mouce a spolu se šalotkou je orestujte na olivovém oleji s máslem .
  2. Podlijte bílým vínem , přidejte nakrájené žampiony a duste , až jsou játra měkká .
  3. Před servírováním dochuťte solí a pepřem



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,49g
  • Sacharidy:

    133,98g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    184,87g
  • Vláknina:

    1,72g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat