Prostreno.cz

Orzo s hnědými žampiony

Těstovinová rýže neboli orzo se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Orzo se žampiony je snadná vegetariánská příloha nebo hlavní jídlo .

24.05.2022 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

371 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 450 g hnědých žampionů - nakrájených na plátky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - lístky
  • 1 hrnek těstovinové rýže orzo
  • 400 ml kuřecího , nebo zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo , přidejte nakrájenou cibuli a tymián , minutu míchejte .
  2. Přidejte houby a podle chuti je osolte. Duste na mírném ohni 5 minut .
  3. Přidejte orzo a promíchejte .
  4. Vmíchejte kuřecí nebo zeleninový vývar , přiveďte k varu, stáhněte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 15-20 minut , nebo až bude orzo měkké , občas promíchejte .Pokud je třeba , přidejte vývar.
  5. Podle chuti osolte , opepřete a hned podávejte.

TIP:

Pokud nemáte hnědé žampiony , použijte klasické bílé .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,48 g
  • Sacharidy:

    27,48 g
    • Cukry:

      10,98 g
  • Tuky:

    50,34 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

147 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Orzo s hnědými žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba