Prostreno.cz

Orzo s hnědými žampiony

Těstovinová rýže neboli orzo se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Orzo se žampiony je snadná vegetariánská příloha nebo hlavní jídlo .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 407 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 450 g hnědých žampionů - nakrájených na plátky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - lístky
  • 1 hrnek těstovinové rýže orzo
  • 400 ml kuřecího , nebo zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo , přidejte nakrájenou cibuli a tymián , minutu míchejte .
  2. Přidejte houby a podle chuti je osolte. Duste na mírném ohni 5 minut .
  3. Přidejte orzo a promíchejte .
  4. Vmíchejte kuřecí nebo zeleninový vývar , přiveďte k varu, stáhněte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 15-20 minut , nebo až bude orzo měkké , občas promíchejte .Pokud je třeba , přidejte vývar.
  5. Podle chuti osolte , opepřete a hned podávejte.

TIP:

Pokud nemáte hnědé žampiony , použijte klasické bílé .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,69g
  • Sacharidy:

    13,88g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    81,92g
  • Vláknina:

    2,72g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Orzo s hnědými žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat