Prostreno.cz

Brusinková omáčka

Brusinková omáčka může být podávána teplá nebo studená . Můžete ji podávat ke zvěřině , ale i k jinému pečenému , grilovanému , nebo dušenému masu , ale třeba i k sýrům .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 92 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 100 ml vody
  • 120 ml 100 % pomerančové šťávy
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 400 g čerstvých , očištěných brusinek
  • 1 ks bio pomeranč - kůra

Postup přípravy

  1. Pomerančovou kůru nakrájejte na tenké nudličky .
  2. Vodu a pomerančovou šťávu nalijte do většího rendlíku , přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu .
  3. Přidejte brusinky a vařte za častého míchání 15 minut , polovinu brusinek můžete rozmačkat .
  4. Sundejte z plotny , vmíchejte pomerančovou kůru a nechte vychladnout .

TIP:

Můžete použít i mražené brusinky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Brusinková omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat