Prostreno.cz

Dušené hovězí plátky

Plátky hovězího masa dušené s mrkví .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 590 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - zadní , loupaná plec apod.
  • 1 lžíce drceného fenyklu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks cibule - oloupané , nakrájené
  • 3 ks mrkve - oloupané , nakrájené na plátky
  • 350 ml hovězího vývaru
  • 3 ks bobkové listy
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky , maso osolte opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. V hrnci nebo větším rendlíku rozehřejte olej , přidejte nakrájenou cibuli , plátky masa a maso z obou stran opečte – stačí půl minuty z každé strany.
  3. Maso posypte fenyklem , přidejte bobkový list , vývar a přikryté hodinu duste .
  4. K masu přisypte nakrájenou mrkev , pokud je třeba přidejte ještě vývar a maso duste doměkka.
  5. Omáčku můžete ještě zahustit instantní jíškou , nebo moukou , rozmíchanou v malém množství vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,34g
  • Sacharidy:

    143,60g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    132,65g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Toasty s rajčaty

(24 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí plátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat