Prostreno.cz

Dušené hovězí plátky

Plátky hovězího masa dušené s mrkví .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - zadní , loupaná plec apod.
  • 1 lžíce drceného fenyklu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks cibule - oloupané , nakrájené
  • 3 ks mrkve - oloupané , nakrájené na plátky
  • 350 ml hovězího vývaru
  • 3 ks bobkové listy
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky , maso osolte opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. V hrnci nebo větším rendlíku rozehřejte olej , přidejte nakrájenou cibuli , plátky masa a maso z obou stran opečte – stačí půl minuty z každé strany.
  3. Maso posypte fenyklem , přidejte bobkový list , vývar a přikryté hodinu duste .
  4. K masu přisypte nakrájenou mrkev , pokud je třeba přidejte ještě vývar a maso duste doměkka.
  5. Omáčku můžete ještě zahustit instantní jíškou , nebo moukou , rozmíchanou v malém množství vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,70g
  • Sacharidy:

    140,50g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    136,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí plátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat