Prostreno.cz

Hovězí krk na pivu

Tento recept je vynikající kombinací masa a piva .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího krku
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 2 ks větší cibule - oloupané , nakrájené
  • 400 ml světlého piva
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci zahřejte olej .
  2. Na oleji opečte ze všech stran maso . Maso osolte a opepřete .
  3. Přidejte cibuli , pivo , vývar , přikryjte a duste doměkka .
  4. Měkké maso vyndejte na talíř a udržujte ho na teplém místě.
  5. Do šťávy z masa vmíchejte hořčici a šťávu vařte 10 minut. Nakonec vmíchejte petrželku.
  6. Pokud chcete mít šťávu hustou , můžete ji zahustit hladkou moukou , nebo instantní jíškou.
  7. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou omáčkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,10g
  • Sacharidy:

    23,60g
    • Cukry:

      3,00g
  • Tuky:

    106,50g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí krk na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat