Prostreno.cz

Vepřové maso dušené v červeném víně

Dušením ve víně a vývaru s česnekem získá maso fantastickou chuť a bude krásně měkké.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové plece bez kosti
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 ks středně velká cibule - oloupaná, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml suchého červeného vína
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks menší palice česneku
  • 100 ml vody
  • 2 lžičky škrobové moučky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Palici česneku seřízněte tak, aby byly všechny stroužky alespoň z části odhalené.
  3. Vepřové maso osolte a opepřete .
  4. V pekáčku ,nebo v kastrolu ,který je vhodný na pečení v troubě rozehřejte olej a na oleji opečte maso ze všech stran .
  5. Přidejte nakrájenou cibuli , víno , vývar, tymián , bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak.
  6. Přidejte celou palici česneku , přikryjte a dejte maso do předehřáté trouby. Duste 45 minut .
  7. Poté maso odkryjte ,otočte a odkryté duste doměkka.
  8. Omáčku zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve 100 ml vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,10g
  • Sacharidy:

    274,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    140,40g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené v červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat