Prostreno.cz

Jahodový sorbet s rebarborou

Na rozdíl od smetanové zmrzliny je jeho příprava velmi snadná a zvládnete jej doma i bez zmrzlinovače.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 116 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy8g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g očištěných jahod
  • 400 g očištěné rebarbory
  • 0.5 lžíce medu
  • 5 lžic vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Očištěné , nakrájené jahody a rebarboru nakrájenou na kostičky nasypte do hrnce , přidejte vodu a med .
  2. Přiveďte k varu a nechte pod pokličkou vařit asi 5 minut nebo dokud rebarbora nezměkne.
  3. Směs ovoce spolu s citronovou šťávou přendejte do kuchyňského robotu , nebo mixéru a rozmixujte na hladké pyré.
  4. Přelijte směs do nádoby vhodné do mrazničky a dejte ji na 3 – 4 hodiny do mrazničky , sorbet každých 30 minut promíchejte.
  5. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,20g
  • Sacharidy:

    91,00g
    • Cukry:

      84,00g
  • Tuky:

    0,60g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 27 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jahodový sorbet s rebarborou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat