Prostreno.cz

Domácí bezové víno

Z plodů i květů bezinek lze neuvěřitelně snadno a levně vytvořit spoustu dobrot . Vyzkoušejte například víno, kdysi ho dělávaly naše babičky, vyzkoušejte ho taky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 156 kJ / 37 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy9g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 10 ks květenství černého bezu
  • 600 g pískového cukru
  • 4 l vody
  • 1 ks velký bio citron
  • 1 sáček vinných kvasinek

Postup přípravy

  1. Vodu přiveďte k varu , přidejte cukr a míchejte , až se cukr rozpustí .
  2. Vychladlou vodu s cukrem nalijte do pětilitrové sklenice .
  3. Květenství bezinek moc neomývejte, aby se nevymyl pyl. Pokud máte obavy , že by mohly být v květech mušky, bezinky opláchněte jen krátce pod tekoucí vodou , zbavte je větších stopek a vložte do převařené vody s cukrem.
  4. Přidejte citrón nakrájený na plátky - bez jadérek .
  5. Dále přidejte oživené kvasinky (podle návodu na obalu ) ,přikryjte gázou , nebo plátýnkem a nechte kvasit týden . Ne na slunci .
  6. Po týdnu víno přeceďte a nechte dokvasit 1 - 2 měsíce v nádobě s kvasnou zátkou, pak víno stočte do lahví s pevným uzávěrem a uložte v chladu. Víno můžete nechat dozrát ještě další 1 – 2 měsíce .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí bezové víno

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat