Prostreno.cz

Králík na červeném víně

Králík na víně je super obměna klasického , pečeného králíka jak ho všichni známe. Víno dodá jídlu zvláštní šmrnc.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 484 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky tymiánu – lístky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce neoloupané stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Naporcovaného králíka osolte , potřete hořčicí a nechte 30 minut marinovat.
  3. V kastrolu, který můžete dát do trouby, (nebo v pekáčku) rozehřejte olej a 3 lžíce másla.
  4. Naporcovaného králíka opečte dozlatova.
  5. K opečenému masu přidejte lístky tymiánu ,lžíci vinného octa a neoloupaný česnek .
  6. Přilijte vývar, víno , dejte do trouby a pečte doměkka .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,00g
  • Sacharidy:

    4,50g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    181,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat