Prostreno.cz

Lišky na smetaně

Klasika dobré , české kuchyně .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 278 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g lišek
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 ks cibule
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 hrnku nakrájené,zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné lišky nakrájejte na kousky , malé nechte vcelku .
  2. V hrnci na rozehřátém másle nechte zpěnit oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené lišky, 200 ml vývaru , posypte je kmínem a duste , až lišky změknou .
  3. Ve smetaně důkladně rozmíchejte hladkou mouku a přidejte ji k houbám. Za občasného míchání vařte 10 minut .
  4. Houby dochuťte muškátovým oříškem , solí , pepřem a k houbám vmíchejte petrželku .
  5. Můžete podávat s těstovinami, knedlíkem nebo rýží .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,70g
  • Sacharidy:

    172,50g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    139,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Lišky na smetaně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat