Prostreno.cz

Treska se zelenými fazolkami

Treska je vynikajícím zdrojem vitamínu B12, selenu, fosforu a bílkovin. Zelené fazolky jsou dobrým zdrojem například vitamínu B1, hořčíku, vápníku a draslíku .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 595 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy0g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 2 ks větší šalotky - oloupané , nakrájené na plátky
  • 600 g očištěných zelených fazolek
  • 1 lžička soli
  • 800 g tresky - nebo jiné bílé ryby nakrájené na 4 stejné porce
  • 4 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 150 ml bílého vína
  • 0.5 lžičky bio sypkého kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a lžíci oleje.
  2. Přidejte zelené fazolky , 3 špetky soli a přibližně 4 minuty míchejte , pak fazolky vyndejte děrovanou lžící na nahřátý talíř .
  3. Do stejné pánve přidejte lžíci oleje a 2 lžíce másla, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět .
  4. K šalotce přilijte víno ,přidejte sypký vývar a vařte , až se víno zredukuje na polovinu.
  5. Porce ryby osolte ,opepřete a dejte je do pánve se šalotkou. Ryby duste 15 minut .
  6. Ryby podávejte s fazolkami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,40g
  • Sacharidy:

    10,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    181,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska se zelenými fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat