Prostreno.cz

Játrová omáčka

Játrová omáčka zjemněná smetanou chutná nejlépe s brusinkami .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězích jater
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 300 ml masového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky.
  2. Smíchejte tři lžíce hladké mouky, 0.5 lžičky soli a 4 špetky mletého černého pepře.
  3. V takto připravené mouce játra obalte.
  4. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  5. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a olej.
  6. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  7. K cibuli přidejte játra a orestujte je.
  8. Přilijte vývar a játra duste doměkka. Až budou játra skoro měkká , přidejte k játrům instantní jíšku .
  9. K měkkým játrům přilijte smetanu a nechte je projít varem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,90g
  • Sacharidy:

    180,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    248,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 119 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Játrová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat