Prostreno.cz

Játrová omáčka

Játrová omáčka zjemněná smetanou chutná nejlépe s brusinkami .

22.06.2022 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

511 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky.
  2. Smíchejte tři lžíce hladké mouky, 0.5 lžičky soli a 4 špetky mletého černého pepře.
  3. V takto připravené mouce játra obalte.
  4. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  5. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a olej.
  6. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  7. K cibuli přidejte játra a orestujte je.
  8. Přilijte vývar a játra duste doměkka. Až budou játra skoro měkká , přidejte k játrům instantní jíšku .
  9. K měkkým játrům přilijte smetanu a nechte je projít varem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    160,84 g
  • Sacharidy:

    126,06 g
    • Cukry:

      22,74 g
  • Tuky:

    101,04 g
  • Vláknina:

    6,35 g

Aktivita pro spálení:

508 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

151

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játrová omáčka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba