Prostreno.cz

Dušená vepřová panenka

Vepřová panenka s máslovou omáčkou a brusinkami .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 682 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové panenky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks červená cibule - nakrájená nadrobno
  • 1 hrnek nasekaných sušených brusinek
  • 1 stroužek česneku - oloupaný nakrájený
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 120 g hodně studeného másla
  • Na posypání
  • 4 snítky nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku potřete solí a pepřem a opečte ji ze všech stran v kastrolu na lžíci oleje a 2 lžících másla.
  2. Maso posypte nakrájenou cibulí, nasekanými brusinkami , pokapejte octem balsamico , přidejte česnek ,vývar a přikryté duste doměkka.
  3. Měkkou panenku nakrájejte na plátky.
  4. Do kastrolu ve kterém se dusila panenka přidejte studené máslo a důkladně promíchejte s vypečenou šťávou .
  5. Plátky masa vložte do omáčky a jen krátce je prohřejte.
  6. Před podáváním posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,80g
  • Sacharidy:

    94,50g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    189,07g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat