Prostreno.cz

Koláč s broskvemi

Vláčný koláč s drobenkou , na který můžete dát jakékoli ovoce.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 677 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy30g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 500 g broskví - nebo podle potřeby
  • Na posypání
  • 140 g hrubé mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Vyšší plech vyložte pečícím papírem , nebo pečící folií .
  3. Broskve nakrájejte na čtvrtiny , pokud jsou broskve velké , tak na menší , stejně velké kousky .
  4. Celá vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do nadýchané husté pěny , do té po lžících zašlehejte rozpuštěné vlažné máslo a nakonec i citronovou šťávu.
  5. Do jiné misky prosejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  6. Sypkou směs nasypte do vaječné pěny a stěrkou těsto už jen zvolna propracujte (zbytečně ho prudce nemíchejte).
  7. Těsto poté rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a na těsto uložte nakrájené broskve .
  8. Přísady na drobenku propracujte v misce prsty do hrudkovité směsi, která není ani příliš suchá, ani mokrá. Množství použité drobenky záleží jen na vás. Drobenkou posypte koláč , dejte ho do předehřáté trouby a pečte 45 až 50 minut. Pozor, drobenka by měla při pečení spíše zrůžovět než zezlátnout. Koláč je proto dobré přikrýt na první polovinu pečení alobalem





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s broskvemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat