Prostreno.cz

Likér z černého rybízu

Delikátní likér z černého rybízu , chutná skvěle samostatně , nebo z něj můžete připravit různé koktejly.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    45min příprava

    10min vaření

  • 605 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy20g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g očištěného černého rybízu
  • 500 ml vodky
  • 400 ml vody
  • 350 g pískového cukru

Postup přípravy

  1. Očištěný rybíz důkladně rozmačkejte , třeba mačkadlem na brambory a zalijte ho 500 ml vodky.
  2. Rozmačkaný rybíz dejte do větší sklenice , uzavřete a nechte dva měsíce macerovat. Ne na slunci . Občas protřepejte.
  3. Po dvou měsících přeceďte přes plátno a promíchejte se 400 ml vody svařené s 350 g cukru.
  4. Naplňte do lahví a uchovejte v temnu a chladu.

TIP:

K rybízu můžete přidat hrneček malin.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,00g
  • Sacharidy:

    99,60g
    • Cukry:

      99,80g
  • Tuky:

    0,32g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Likér z černého rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat