Prostreno.cz

Grilovaná telecí játra

Snadný recept na grilovaná telecí játra s dušenými žampiony.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 689 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na tenké plátky
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 250 ml 33% smetany
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • K přípravě
  • 4 plátky telecích jater - á 180 g
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na potření
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla .
  2. Přidejte nakrájenou cibuli , nakrájenou anglickou slaninu a nechte cibuli zesklovatět.
  3. K cibuli přisypte nakrájené žampiony a duste je , až se odpaří tekutina z hub.
  4. Ve smetaně důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob a smetanu přidejte k houbám. Podle chuti osolte , opepřete a duste na mírném ohni 10 minut.
  5. Játra odblaňte, okraje nařízněte , potřete je olejem a opečte je na grilovacím roštu , přibližně 3 minuty z každé strany. Po otočení je opět potřete olejem . Hotová játra musí být uvnitř růžová .
  6. Před podáváním játra osolte a opepřete .
  7. Játra podávejte s dušenými žampiony. Skvěle chutnají s bramborovou kaší .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,30g
  • Sacharidy:

    181,50g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    359,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná telecí játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat