Prostreno.cz

Polévka s cizrnou a kukuřicí

Cizrna je výborným zdrojem rostlinných bílkovin a bohatá na vlákninu. Rovněž kukuřice má vysoký obsah vlákniny, navíc : ani v cizrně , ani v kukuřici není žádný lepek .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 941 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 lžíce oleje
  • 2.5 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku - oloupané ,nakrájené
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená
  • 2 špetky soli
  • 1 ks velká brambora - oloupaná , nakrájená na malé kostičky
  • 2 l slabého , domácího kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany - nebo smetana na vaření
  • 200 g zrn cukrové kukuřice - čerstvé, nebo mražené
  • 300 g konzervované cizrny - scezené , propláchnuté vodou
  • Na posypání
  • 6 špetek hrubě mletého černého pepře
  • 1 hrnek drobně nakrájené pažitky

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji a másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek .
  2. Přisypte mouku a minutu míchejte.
  3. Za stálého míchání přilijte vývar, přidejte nakrájenou bramboru , kukuřici a scezenou , vodou propláchnutou cizrnu. Vařte 15 minut.
  4. Do polévky nalijte smetanu ,polévku podle chuti osolte a nechte ji projít varem.
  5. Polévku podávejte posypanou pepřem a pažitkou .

TIP:

Pokud nemáte domácí vývar , použijte vodu a bio sypký vývar.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,82g
  • Sacharidy:

    140,60g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    218,53g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou a kukuřicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat