Prostreno.cz

Vepřová panenka s brusinkami

Vynikající , šťavnatá vepřová panenka , pár ingrediencí a jednoduchá příprava .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 462 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší vepřové panenky - celkem přibližně 800 g
  • 120 g sušených brusinek
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Do vhodné misky , nebo sklenice nasypte brusinky, zalijte je červeným vínem , zakápněte jablečným octem a nechte přes noc v chladničce.
  2. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  3. Očištěnou , osolenou (sůl dobře vetřete do masa) vepřovou panenku uložte do vhodné zapékací misky , nebo pekáčku , maso přelijte vínem s brusinkami ,posypte cibuli a vložte do předehřáté trouby.
  4. Přikryté pečte doměkka, přibližně v polovině pečení maso odkryjte a pečte odkryté.
  5. Měkkou panenku nakrájejte na plátky .
  6. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,20g
  • Sacharidy:

    62,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    14,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s brusinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat