Prostreno.cz

Hovězí kližka se sušenými houbami

Hovězí maso v omáčce krásně zkřehne, víno a houby dodají příjemnou chuť a vůni.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 449 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg hovězí kližky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule - oloupané , nakrájené na větší kousky
  • 1 hrst sušených hub
  • 450 ml hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 0.5 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte do červeného vína a nechte je minimálně půl hodiny namočené.
  2. Maso nakrájejte na silnější plátky , maso osolte , opepřete a v kastrolu , nebo větším rendlíku na oleji maso krátce opečte spolu s nakrájenou cibulí.
  3. K masu přidejte houby i s vínem , přilijte vývar ,přikryjte a duste doměkka.
  4. Když je maso měkké , přidejte k němu kukuřičný škrob rozmíchaný ve 100 ml vody, k masu vmíchejte hořčici , worcestrovou omáčku a na mírném ohni duste ještě 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,20g
  • Sacharidy:

    204,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    168,75g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 107 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kližka se sušenými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat