Prostreno.cz

Pikantní vepřové kotlety

Šťavnaté vepřové kotlety dušené s rajčaty ,paprikou ,česnekem a olivami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 513 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 ks vepřových kotlet bez kostí
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 5 ks rajčat - nakrájených na čtvrtky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , drobně nasekaný
  • 1 ks zelená paprika - nakrájená na tenké proužky
  • 1 ks cibule - oloupaná, nakrájená na tenké plátky
  • 0.5 lžíce sušené šalvěje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 80 g černých oliv
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi , nebo rendlíku rozehřejte olej.
  2. Na oleji opečte dozlatova vepřové kotlety.
  3. Přidejte rajčata, česnek, zelenou papriku, cibuli, šalvěj, maso osolte a posypte kajenským pepřem .
  4. Přikryjte a duste na středním plamenu 35 minut .
  5. Přidejte olivy a odkryté duste , až je maso zcela měkké. Pokud je třeba podlijte maso malým množstvím vody ,nebo vývarem.
  6. Měkké maso posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,53g
  • Sacharidy:

    98,53g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    140,72g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní vepřové kotlety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat