Rajčatové čatní
Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám . Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad .
-
45min
25min příprava
20min vaření
-
143 kJ / 34 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky0g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 ks
zralé , oloupané broskve
- 1.5 kg
rajčat
- 300 g
jablek
- 1 ks
červená cibule
- 100 g
pískového cukru
- 2 lžíce
rajského protlaku
- 1 lžička
soli
- 100 ml
vinného bílého octa
- 1 lžička
mletého zázvoru
- 0.5 lžičky
hořčičných semínek
- 1 lžička
chilli vloček
Postup přípravy
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky .
- Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
- Oloupaná jablka a broskve nakrájejte na kostičky.
- Cibuli , broskve , jablka a rajčata nasypte do rendlíku a duste 10 -15 minut , tak , aby nebyla rajčata moc rozvařená .
- Přidejte ostatní ingredience a nechte projít varem.
- Hotové čatní rozdělte do skleniček ,uzavřete víčky a vychladlé uchovejte v chladu.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: