Prostreno.cz

Rajčatové čatní

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám . Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 143 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks zralé , oloupané broskve
  • 1.5 kg rajčat
  • 300 g jablek
  • 1 ks červená cibule
  • 100 g pískového cukru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička soli
  • 100 ml vinného bílého octa
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 0.5 lžičky hořčičných semínek
  • 1 lžička chilli vloček

Postup přípravy

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Oloupaná jablka a broskve nakrájejte na kostičky.
  4. Cibuli , broskve , jablka a rajčata nasypte do rendlíku a duste 10 -15 minut , tak , aby nebyla rajčata moc rozvařená .
  5. Přidejte ostatní ingredience a nechte projít varem.
  6. Hotové čatní rozdělte do skleniček ,uzavřete víčky a vychladlé uchovejte v chladu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,70g
  • Sacharidy:

    104,30g
    • Cukry:

      30,00g
  • Tuky:

    45,15g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 34 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatové čatní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat