Prostreno.cz

Telecí plátky se žampiony

Telecí maso je libové a nabízí spoustu možností úprav. Vyzkoušejte připravit telecí maso se žampiony.

26.07.2022 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

565 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Telecí kýtu nakrájejte na plátky a lehce ji naklepejte hladkou částí paličky na maso.
  2. Maso osolte a obalte v hladké mouce .
  3. Ve větším rendlíku , nebo kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  4. Do kastrolu vložte plátky masa a krátce je z obou stran orestujte.
  5. K masu přilijte víno , vývar a duste 20 minut.
  6. K masu přidejte nakrájené žampiony ,nakrájený česnek a duste , až bude maso měkké .
  7. Nakonec k masu vmíchejte studené máslo a maso posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    177,61 g
  • Sacharidy:

    200,29 g
    • Cukry:

      15,24 g
  • Tuky:

    73,38 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

626 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

sterilovaný žampión

22 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,6 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky se žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba