Prostreno.cz

Marinovaná rajčata se sýrem

Můžete je podávat s čerstvým pečivem jako chutnou snídani, nebo svačinu. Klidně jako lehký oběd sebou do práce.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 945 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky25g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g cherry rajčat
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na tenké plátky
  • 0.5 lžičky hořčičných semínek - opražených
  • 1 snítka snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka snítka čerstvého rozmarýnu
  • 150 g sýra feta ,nebo jiný podobný sýr - nakrájený na malé kostičky
  • 2 lžíce sherry octa
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rajčata, olej, česnek ,sůl a hořčičná semínka dejte do rendlíku a zahřívejte na mírném ohni 2 minuty.
  2. Odstraňte z tepla. Přidejte tymián a rozmarýn a nechte vychladnout.
  3. Přidejte , ocet a na kostky nakrájený sýr ( můžete vyzkoušet i balkánský , případně kuličky mozzarelly ) .
  4. Směs dejte do uzavíratelné sklenice , nebo nízké misky a uchovejte v chladničce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,20g
  • Sacharidy:

    6,50g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    100,40g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 225 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná rajčata se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat